Monday, May 27, 2024
Text Size
Challenge Your Limit
Conquer Your Fear
Concentrate Your Mind
ArrowArrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

Laman Rasmi -Mohd Fauzi Nordin

Kepimpinan Diri

Adakah anda merasakan semua remaja mempunyai kemahiran di dalam Kepimpinan Diri? Jika kita bertanya kepada mereka, mereka sering mendakwa bahawa mereka tahu "menjaga diri mereka". Namun tingkahlaku dan kelakuan mereka menunjukkan sebaliknya. Bukan sekadar mereka tersalah langkah, malahan menjadi lebih teruk lagi apabila mereka melakukan sesuatu yang merosakkan diri mereka. Alasan yang di beri adalah mereka berada di dalam situasi stress dan tekanan sedangkan permasalahan yang mereka hadapi tidaklah sebesar mana.

Oleh yang demikian, boleh di rumuskan bahawa semua orang termasuk remaja perlu mempunyai kemahiran Kepimpinan Diri di dalam mengurus hari hari kehidupan mereka. Sepertimana yang sering di perkatakan "Jika anda tidak mampu memimpin diri anda, mana mungkin anda boleh memimpin orang lain".

Hubungi kami di 019-3970002 atau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. untuk keterangan lanjut berhubung program Kuasa Kepimpinan Diri (Applied Self-Leadership).

Ia bukanlah program Kepimpinan yang biasa, namun ianya adalah program yang khas tentang diri (self), yang mengupas secara terpeinci dan menyediakan langkah demi langkah untuk mengawal dan memimpin diri.

Sign Up for FREE Newsletter

Get all the latest news, seminar and our latest programmes straight to your Inbox with the new HR Newsletter service.